Pavel Corutz - ŞCOALA SUCCESULUI

Emisiuna este difuzatã în fiecare sâmbã între orele 15:00 - 17:00
şi în reluare diminicã între orele 20:30 - 22:30, în reţelele
Dolce, RCS-RDS, UPC şi online pe site-ul www.6tv.ro.

Cautã pe acest site

în OK
Pădurile României
Autor(i): Aurel Ungur
Anul apariţiei: 2008
Preţ: 49.00 lei
Stoc epuizat
Titlul complet: "Pãdurile României: Trecut, prezent şi viitor. Politici şi strategii"

"Care au fost politicile pentru gospodarirea padurilor de la crearea statului roman si pana in zilele noastre? Cum au evoluat padurile si cum s-a dezvoltat economia forestiera in perioadele istorice pe care le-am parcurs? Cum s-au gospodarit padurile, astfel ca Romania, la Revolutie, sa dispuna de paduri care prin structura si biodiversitatea speciilor erau considerate cele mai valoroase din Europa? Care sunt cauzele politice care au determinat, dupa anul 1989, procesul de degradare si distrugere a padurilor? Cum si cand vor fi salvate si aparate padurile Romaniei? Care sunt problemele fundamentale ale padurilor Romaniei ce trebuie rezolvate impreuna cu Uniunea Europeana?

Lucrarea de fata cauta sa raspunda la aceste intrebari, incercand sa gaseasca si cauzele care au facut ca evolutia gospodaririi padurilor sa se caracterizeze prin realizari remarcabile, dar si cunoscute esecuri.

Prin evenimentele traite am ajuns la concluzia ca intotdeauna soarta padurilor a fost determinata de vointa politica a celor ce erau la putere. Dar profesionisti care au raspuns la managementul padurilor, impreuna cu cei din cercetare si invatamant, cand au avut ca principala preocupare viitorul padurilor, au putut influenta in bine vointa celor ce decideau politic soarta patrimoniului forestier al tarii. Cand au predominat interesele personale si de grup, procesul de degradare si distrugere a padurilor a fost inevitabil.

Politicile si strategiile stabilite si aplicate pentru gospodarirea padurilor si economia forestiera au reprezentat conceptia politica a regimului care era la putere. Aceste politici si strategii sunt prezentate pe etape istorice, cu rezultate obtinute si cu fapte si personalitati care au contribuit la apararea padurilor si dezvoltarea economiei forestiere.

In prima perioada se consemneaza starea padurilor de la crearea statului national roman si din perioada interbelica. In continuare, se prezinta politicile si strategiile din etapa istorica inceputa in anul 1948, cand padurile au trecut in administratia statului si au fost salvate, aparate si dezvoltate. Urmeaza actuala perioada de tranzitie in care, din interese politice si de grup, a reinceput procesul de degradare, similar celui din perioada interbelica, iar dezastrele climaterice, cu victime omenesti si pierderi materiale, sunt tot mai frecvente."
 • Cuvant inainte
 • Padurile de la Dacia Felix la Romania Mare
  - Perioada inter si postbelica - 1918-1947. Gospodarirea padurilor proprietate publica si privata
  - Perioada 1948-1989 - Padurile in administrarea statului
  - Programul national pentru conservarea si dezvoltarea fondului forestier in perioada 1976-2010.
 • Perioada de tranzitie 1990-2008 - Retrocedari partiale ale padurilor. Consecintele politicilor si legilor adoptate
 • Patrimoniul forestier al Romaniei, evolutii pe perioade istorice
 • Politici, strategii si legislatie forestiera de interes national si european
 • Evenimente traite
 • Despre paduri si economie forestiera
 • Despre Drumuri Forestiere
 • Despre Vanatoare
 • Bibliografie

De acelaşi autor / Din aceeaşi categorie
="GAIA"="Pardaillan="Fausta="Epopeea="Cavalerii

Copyright © 2009, SOMALI Trans Cart - Toate drepturile rezervate. Contactaţi-ne pentru orice problemã de naturã tehnicã.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
INFO CONSUMATOR 0800.080.999