Pavel Corutz - ŞCOALA SUCCESULUI

Emisiuna este difuzatã în fiecare sâmbã între orele 15:00 - 17:00
şi în reluare diminicã între orele 20:30 - 22:30, în reţelele
Dolce, RCS-RDS, UPC şi online pe site-ul www.6tv.ro.

Cautã pe acest site

în OK
Foto Splendid Axinte
Autor(i): George Stoian
Anul apariţiei: 2009
Preţ: 25.00 lei
Cartea este în stoc.
"Fãrã îndoialã cã sergentul Axinte Constantin a fost unul dintre eroii primului rãzboi mondial. Mobilizat ca voluntar în aeronautica militarã românã, el a activat pe front atât în campaniile din 1916-1917, cât şi în 1918-1919, pânã la demobilizare, în 1920.
A fãcut parte dintre acei bravi militari care s-au expus primejdiei pentru a scrie istoria primului rãzboi mondial prin obiectivul aparatului fotografic, ori care au trudit zi de zi în laboratoarele foto volante, improvizate pretutindeni unde oastea se angaja în lupte, pentru a valorifica şi a face folositoare filmele fotografilor de rãzboi sau pe cele aduse din misiuni de piloţii şi observatorii aerieni români şi francezi (uneori şi ruşi) din grupurile 1 şi 3 de aviaţie.
Datoritã şi contribuţiei sale au rãmas pentru posteritate sute, mii de fotografii de pe front, imagini ce întregesc un tablou clar, expresiv şi exact al participãrii aviatorilor români şi aliaţi la marea conflagraţie.
mondialã. Din multitudinea acestor imagini, o parte însemnatã se regãseşte în fototeca Muzeului Aviaţiei, ca fiind donate de cãtre aviatorii Dumitru Bãdulescu sau Grigore Gafencu, buni amici ai sergentului Axinte.
Din nefericire, eroul Axinte Constantin apare în puţine imagini. De ce? El, totdeauna, indiferent de intensitatea şi importanţa evenimentelor, trebuia sã se afle în spatele aparatu¬lui de fotografiat. Aceasta a fost soarta sa ca fotograf în aeronautica românã!
- Paul Sandachi, comandor
  • Familia, p. 13
  • Fotograf şi reporter de rãzboi, p. 27
  • Omul Costicã Acsinte, p. 53
  • Cronicar al Sloboziei, p. 85
  • Valorificarea operei, p. 119

De acelaşi autor / Din aceeaşi categorie
="România,="Oraşele="Familia="Costeştii

Copyright © 2009, SOMALI Trans Cart - Toate drepturile rezervate. Contactaţi-ne pentru orice problemã de naturã tehnicã.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
INFO CONSUMATOR 0800.080.999