Pavel Corutz - ŞCOALA SUCCESULUI

Emisiuna este difuzatã în fiecare sâmbã între orele 15:00 - 17:00
şi în reluare diminicã între orele 20:30 - 22:30, în reţelele
Dolce, RCS-RDS, UPC şi online pe site-ul www.6tv.ro.

Cautã pe acest site

în OK
11 Septembrie. Mitul
Autor(i): Roberto Quaglia
Anul apariţiei: 2010
Preţ: 49.00 lei
Cartea este în stoc.
Roberto Quaglia a fost primul scriitor care a adus în atenţia publicului italian misterele de la 11 septembrie, prin celebrul sãu articol din primãvara anului 2003, intitulat: "Tot cea ai dorit sã ştii despre 11 septembrie, dar nu ai avu curajul sã întrebi", care a devenit bestseller.
Pornind de la acest articol, subiectul este trata pe larg în cartea 11 Septembrie. Mitul – culisele unei criye programate, carte care a produs multe animozitãâi la apariţia ei.
Apreciat pentru ironia şi sarcasmul sãu, Roberto Quaglia a scris numeroase cãrţi science-fiction şi umoristice. Este binecunoscut publicului român cu patru dintre lucrãrile sale, Vagabondul interspaţial, Dio S.R.L., Pâine, unt şi paradoxina şi Gândirea stocasticã, acestea fiind deja traduse şi publicate în România în perioada 1994 - 2004.
În zorii celui de al treilea mileniu, dupã mii de ani de dezvoltare a culturii şi ştiinţei întregii umanitãţi, lumea pare sã fie transportatã brusc înapoi în timp, în erele întunecate ale mitului ţi superstiţiei. Credicncioşii telespectatori de pe tot mapamondul, minţi confuze de prea mulţi ani de filme hollywoodiene, au fost fãcuţi sã creadã Mitului 11 septembrie, "cel mai terifiant atac terorist al tuturor timpurilor" dupã care "nimic nu va mai fi la fel", mit care, începând din acel moment, va fi invocat de cãtre Statele Unite pentru a justifica fiecare nou rãzboi şi fiecare nouã încãlcare a legilor internaţionale.
Opt ani dupã 11 septembrie 2001, Mitul se prãbuşeşteDin ce în ce mai puţin oameni mai cred în poveştile oficiale. Lumea occidentalã se aflã la limita colapsului sistemic. Sunt tot mai mulţi oameni care îşi dau seama cã majoritatea lucrurilor în care s-au obişnuit sã creadã sunt doar mituri. 11 septembrie este un mit, "libertatea" occidentalã este un mit, la fel şi presa liberã, democraţia însãşi devine un mit, banii reprezintã, vai!, un mit ceva mai consistent, neavând aproape nimic în spate care sã îi susţinã – şi astfel se întâmplã cã devenim martorii unui fenomen în care "banii" şi "bãncile", în care oamnii încep sã nu mai creadã, se topesc şi dispar pretutindeni şi cu vitezã precum zãpada la soare. Nici nu au existat cu adevãrat vreodatã. În acelaşi fel puteţi vedea cum drepturile şi libertãţile voastre se evaporã cu aceeaşi rapiditate. Nici aceastea nu au existat cu adevãrat vreodatã.
Aceastã carte analizeazã Mitul de la 11 septembrie altfel de cum am fost cu toţii obişnuiţi: demonteazã cu scrupulozitate versiunea oficialã a evenimentelor şi, în acelaşi timp, reprezintã un extraordinar manual cu ajutorul cãruia putem înţelege tehnicile rafinate de construire şi consolidare a unui mit, psihologia manipulãrii maselor şi rãzboiul psihologic ale cãrui victime am fost pânã acum.

De acelaşi autor / Din aceeaşi categorie
="7x7="Atlasul

Copyright © 2009, SOMALI Trans Cart - Toate drepturile rezervate. Contactaţi-ne pentru orice problemã de naturã tehnicã.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
INFO CONSUMATOR 0800.080.999