Pavel Corutz - ŞCOALA SUCCESULUI

Emisiuna este difuzatã în fiecare sâmbã între orele 15:00 - 17:00
şi în reluare diminicã între orele 20:30 - 22:30, în reţelele
Dolce, RCS-RDS, UPC şi online pe site-ul www.6tv.ro.

Cautã pe acest site

în OK
Merovingienii. Europa înainte de Carol cel Mare
Autor(i): Patrick J. Geary
Anul apariţiei: 2009
Preţ: 30.00 lei
Cartea este în stoc.

Patrick J. Geary depăşeşte noţiunile tradiţionale ale istoriei europene pentru a prezenta perioada merovingiană (circa 400-750 e.n.) ca parte integrală a antichităţii târzii. Întemeiat pe cele mai recente rezultate ale cercetărilor din arheologie, istorie culturală, etnografie istorică şi alte domenii, el dezvoltă o interpretare originală atât a istoriei merovingiene, cât şi a lumii romano-barbare din care a luat naştere. Descriind cu măiestrie interacţiunile complexe ale unei epoci nestatornice, Geary urmăreşte romanizarea barbarilor şi barbarizarea romanilor, procese care în cele din urmă au făcut aceste populaţii de nedesluşit. Concisă, sigură şi scrisă cu eleganţă, Merovingienii reprezintă o contribuţie importantă la înţelegerea unei perioade cruciale, dar adesea neglijată a istoriei occidentale.

„Aceasta este o carte frumoasă şi importantă. Geary stăpâneşte literatura subiectului în toate limbile relevante. Nu numai că posedă calităţile necesare pentru scrierea unei sinteze, dar este şi unul dintre cercetătorii domeniului. Eu aş adopta această carte. Am aşteptat o asemenea sinteză”.

 Edward Peters, University of Pennsylvania, S.U.A.

„Oferă o sinteză a perioadei de mare originalitate şi putere explicativă… E de la sine înţeles că această carte va deveni bibliografie obligatorie pentru cursurile mele, atât la nivelul de studii de licenţă cât şi la studii aprofundate. A fost o mare plăcere să o citesc… şi va fi o mare plăcere să o folosesc în predare în anii viitori”.

Barbara H. Rosenwein,  Loyola University of Chicago, S.U.A.

Sinteză echilibrată a unei epoci în care, sub vălul „barbariei” ce acoperea ruinele instituţionale ale Imperiului Roman, căpătau formă elementele esenţiale ale civilizaţiei medievale occidentale – biserica, nobilimea şi monarhia, oraşul –, Merovingienii oferă o lectură deopotrivă facilă şi instructivă. Patrick Geary a reuşit, cu o uşurinţă pe care numai erudiţia şi talentul o permit, să îmbine precizia restituirii istoriografice, preţuită în mediul academic, cu fluiditatea narativă, apreciată dintotdeauna de publicul iubitor de istorie, oferindu-ne o imagine inedită a Occidentului de dinaintea catedralelor. 

dr. Mircea Anghelinu, arheolog


De acelaşi autor / Din aceeaşi categorie
="Academia="Istoria="Istoria="Naşterea="Mitul

Copyright © 2009, SOMALI Trans Cart - Toate drepturile rezervate. Contactaţi-ne pentru orice problemã de naturã tehnicã.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
INFO CONSUMATOR 0800.080.999