Pavel Corutz - ŞCOALA SUCCESULUI

Emisiuna este difuzatã în fiecare sâmbã între orele 15:00 - 17:00
şi în reluare diminicã între orele 20:30 - 22:30, în reţelele
Dolce, RCS-RDS, UPC şi online pe site-ul www.6tv.ro.

Cautã pe acest site

în OK
Dicţionar de neologisme
Autor(i): Doiniţa Mirea
Anul apariţiei: 2008
Preţ: 9.00 lei
Cartea este în stoc.

Dicţionarul de neologisme joacă un rol important în studiul limbii române, încercând să lămurească aspectele complexe ale lexicului românesc.
In limba română există cuvinte neologice împrumutate din alte limbi, dar şi creaţii proprii.
Procesul de modernizare şi de îmbogăţire masivă a lexicului românesc a început în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea şi în primele decenii ale secolului al XlX-lea. Lcest proces a determinat dispariţia unor cuvinte de altă rovenienţă (turcisme, grecisme etc.) şi intrarea unor noţiuni te origine latino-romanică (franceză în special), dar şi de alte origini. În acest sens trebuie luată în consideraţie afirmaţia lui Theodor Hristea: "orice cuvânt aşa-zis internaţional trebuie considerat neologism, indiferent de vechimea lui în limbă. Astfel, filozof şi filozofie sunt atestate, în româneşte, încă din secolul al XVII-lea, dar asta nu ne împiedică să le includem în categoria neologismelor, din moment ce (sub o formă identică sau foarte asemănătoare) ele se mai întâlnesc în franceză, italiană, germană, engleză, rusă şi multe alte limbi de cultură şi de civilizaţie."


De acelaşi autor / Din aceeaşi categorie
="Psihologia="Didactica="Didactica="Enciclopedie="Mineralogie

Copyright © 2009, SOMALI Trans Cart - Toate drepturile rezervate. Contactaţi-ne pentru orice problemã de naturã tehnicã.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
INFO CONSUMATOR 0800.080.999