Pavel Corutz - ŞCOALA SUCCESULUI

Emisiuna este difuzatã în fiecare sâmbã între orele 15:00 - 17:00
şi în reluare diminicã între orele 20:30 - 22:30, în reţelele
Dolce, RCS-RDS, UPC şi online pe site-ul www.6tv.ro.

Cautã pe acest site

în OK
Extraterestrul Român
Autor(i): Valentin Ovidiu Vâzdoagă
Anul apariţiei: 2009
Preţ: 15.00 lei
Cartea este în stoc.

În 1917 i-a fost decernată cea mai înaltă distincţie a Institutului American al Inginerilor Electricieni, Medalia Edison. Ca o recunoaştere tardivă a meritelor sale, în 1956, unitatea de măsură a densităţii fluxului magnetic în sistemul metric a fost denumită, în onoarea sa, tesla.
Nicolae Tesla a fost un visător cu a înclinaţie poetică, căruia maturitatea i-a adus autodisciplina şi dorinţa pentru precizie. El şi-a construit propriul laborator, unde mintea sa inventivă era suverană şi unde a făcut experimente cu echipamente similare celor ce vor fi utilizate, în 1895, de Wilhelm Rontgen, pentru descoperirea razelor X. Nenumăratele experimente au cuprins lucrul la lămpile cu carbon, rezonanţa electrică şi producerea fulgerelor artificiale, iar "bobina Tesla", pe care a inventat-o în 1891, continuă să fie folosită, în diferite forme constructive, pe scară largă în echipamentele electrice, de radio şi televiziune.
Tesla avea o remarcabilă intuiţie a secretelor ştiinţifice şi un extraordinar talent inventiv prin care îşi demonstra ipotezele. El era o sursă de senzaţional pentru reporteri şi o problemă pentru editori, care nu ştiau cat de futuristice erau profeţiile pe care le făcea. Speculaţiile sale referitoare la comunicaţiile cu alte planete şi la posibilitatea de a "tăia Pămaâtul în două", precum şi afirmaţiile sale referitoare la Raza-Morţii, capabilă să distrugă mii de avioane la sute de kilometri distanţă, au stârnit un val de critici caustice, în special din partea specialiştilor.
Lipsit de fondurile necesare, omul ce a influenţat în cea mai mare măsură evoluţia Omenirii către modernitate nu a mai reuşit decât să transpună pe hârtie schiţele celor mai moderne teorii ale sale. În timpul ultimilor săi ani, el a dus o viată retrasă, aproape uitat de lumea care ar fi trebuit să-l onoreze. Dupa moartea lui Tesla, diplomele, scrisorile şi o parte din notiţele sale au intrat în patrimoniul Muzeului "Nikola Tesla" din Belgrad. Geniul fondator al civilizaţiei moderne a murit sărac, în data de 7 ianuarie 1943. La funeraliile ce au avut loc la Catedrala St. John the Divine au participat mii de persoane, ce au lăsat un potop de mesaje, în care deplângeau pierderea unui mare geniu, iar trei laureaţi ai Premiului Nobel şi-au adus tributul "uneia din cele mai mari inteligenţe mondiale, ce a pregătit calea dezvoltărilor tehnologice moaderne".

 • Cuvântul editorului, p. 3
 • Prefata, p. 6
 • I. MARELE GENIU AL OMENIRII, p. 8
  II. STRANIA VIAŢĂ A LUI NICOLAE TESLA, p. 18
 • III. MARELE VIZIONAR, p. 38
 • IV. TEHNOMAGICIANUL ELECTRICITĂŢII, p. 51
 • V. INVENŢII PENTRU MILENIUL III, p. 76
 • VI. ŞOCUL VIITORULUI - ARTIFICIAL ŞI DORIT!, p. 108
 • VII. NOUL MILENIU - AL ENERGIEI LIBERE, p. 125
 • VIII. VIITORUL SUNĂ BINE!, p. 145

De acelaşi autor / Din aceeaşi categorie
="Planul="Adevãruri="Istoria="Marea="Adevărata

Copyright © 2009, SOMALI Trans Cart - Toate drepturile rezervate. Contactaţi-ne pentru orice problemã de naturã tehnicã.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
INFO CONSUMATOR 0800.080.999