Pavel Corutz - ŞCOALA SUCCESULUI

Emisiuna este difuzatã în fiecare sâmbã între orele 15:00 - 17:00
şi în reluare diminicã între orele 20:30 - 22:30, în reţelele
Dolce, RCS-RDS, UPC şi online pe site-ul www.6tv.ro.

Cautã pe acest site

în OK
Biblia alimentară
Autor(i): Gheorghe Mencinicopschi
Anul apariţiei: 2010
Preţ: 15.00 lei
Cartea este în stoc.

Fiinţa umană, prin excepţionalele ei resurse cognitive, îşi poate ajusta, regla aportul alimentar pentru a corespunde necesităţilor nutritive fiziologice individuale, printr-un mecanism complex de învăţare şi experienţă proprie. În timp, acest mecanism poate permite individului să recunoască şi să deosebească produsele cu efect favorabil de cele cu efect dăunător. Din păcate, condiţia principală pentru a realiza aceste alegeri funcţionează numai dacă alimentele au proprietăţi senzoriale diferite. Organismul nu poate însă aprecia calitatea nutriţională a alimentului doar prin intermediul simţurilor.
Din nefericire, tocmai aici acţionează industria modernă de alimente, creând produse cu proprietăţi senzoriale din ce în ce mai ridicate, dar având calitate nutriţională scăzută. Astfel se naşte prăpastia între proprietăţile senzoriale excepţionale ale alimentelor şi proprietăţile lor nutriţionale scăzute, exprimate în profiluri nutriţionale dezechilibrate, periculoase.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi,
Director al Institutului de Cercetări Alimentare


De acelaşi autor / Din aceeaşi categorie
="Alimente="Revoluţie="Hrană="Ultimul="Sănătate

Copyright © 2009, SOMALI Trans Cart - Toate drepturile rezervate. Contactaţi-ne pentru orice problemã de naturã tehnicã.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
INFO CONSUMATOR 0800.080.999