Pavel Corutz - ŞCOALA SUCCESULUI

Emisiuna este difuzatã în fiecare sâmbã între orele 15:00 - 17:00
şi în reluare diminicã între orele 20:30 - 22:30, în reţelele
Dolce, RCS-RDS, UPC şi online pe site-ul www.6tv.ro.

Cautã pe acest site

în OK
Paria - Viaţa lui Freud - vol. II
Autor(i): Irving Stone
Anul apariţiei: 2008
Preţ: 42.00 lei
Cartea este în stoc.

Romanul PARIA, continuare a volumului TURNUL NEBUNILOR, derulează partea a doua a vieţii şi activităţii lui Sigmund Freud, o mare personalitate ştiinţifică a secolului XX, apreciat şi controversat în aceeaşi măsură.
Ponderea deosebită atribuită de Freud factorului sexual în declanşarea a numeroase psihoze umane a determinat dezavuarea şi chiar ridiculizarea lui de către societatea medicală vieneză. O lungă perioadă s-a aflat într-o postură de adevărat paria al profesiei de medic, deşi numeroasele cazuri pe care le-a tratat cu succes confirmau din plin valoarea ştiinţifică şi practică a teoriilor sale.
A fost nevoie de implicarea energică a şcolii elveţiene de psihanaliză, prin reputaţii oameni de ştiinţă Cari Jung şi Eugen Bleurer care au organizat primul Congres de psihologie freudiană, pentru ca părintele acestei ştiinţe - Sigmund Freud - să treacă de la nemeritatul statut de paria al lumii medicale la cel de mare şi admirat savant al lumii.
Autorul Irving Stone, medic şi scriitor de un excepţional talent, reuşeşte să prezinte într-o formă accesibilă esenţa cercetărilor ştiinţifice ale lui Freud, împletită cu lupta împotriva conservatorismului şi rutinei, pentru triumful adevărului ştiinţific.
Viaţa lui Freud descrisă în cuprinsul celor două romane - TURNUL NEBUNILOR şi PARIA - reprezintă o lectură pe cât de agreabilă, pe atât de instructivă.

  • Paria, p. 5
  • "De unde va veni ajutorul meu?", p. 62
  • Bărbaţii, p. 158
  • Drumul parcurs împreună, p. 210
  • Paradisul nu e pavat, p. 258
  • Armageddon, p. 319
  • Călătorie periculoasă, p. 392

De acelaşi autor / Din aceeaşi categorie
="Bucuria="Agonie="Turnul="Leonardo="Caligula"

Copyright © 2009, SOMALI Trans Cart - Toate drepturile rezervate. Contactaţi-ne pentru orice problemã de naturã tehnicã.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
INFO CONSUMATOR 0800.080.999