Pavel Corutz - ŞCOALA SUCCESULUI

Emisiuna este difuzatã în fiecare sâmbã între orele 15:00 - 17:00
şi în reluare diminicã între orele 20:30 - 22:30, în reţelele
Dolce, RCS-RDS, UPC şi online pe site-ul www.6tv.ro.

Cautã pe acest site

în OK
Indicele glicemic
Autor(i): Michel Montignac
Anul apariţiei: 2009
Preţ: 10.00 lei
Cartea este în stoc.


Conceptul de indice glicemic, folosit în mod revoluţionar de Michel Montignac încă din 1986, redefineşte principiile dietei alimentare. Indicele glicemic măsoară capacitatea unei glucide pure de a ridica nivelul glicemiei (adică al zahărului din sânge), în raport cu o scară de valori având ca punct de referinţă glucoza, Montignac demonstrează că alimentele cu IG scăzut (legume, fructe proaspete) îşi eliberează treptat energia în organism, creând o senzaţie prelungită de saţietate. În schimb, cele cu IG mare (pâinea albă, cartofii prăjiţi) produc energie de scurtă durată, organismul simţind repede nevoia unei noi gustări.

După o primă parte, de teorie a nutriţiei, axată pe conceptul de IG, cartea vă oferă liste cu alimente, în funcţie de indicele lor glicemic. Controlul glicemiei nu înseamnă doar scăderea în greutate, ci şi diminuarea riscului de apariţie a unor boli precum diabetul sau afecţiunile cardiovasculare.

  • INTRODUCERE, p. 7
  • CONCEPTUL DE INDICE GLICEMIC, p. 27
  • FACTORII CARE MODIFICĂ INDICELE GLICEMIC, p. 56
  • AVERTISMENTE PRIVIND INDICII GLICEMICI, p. 80
  • TABELUL INDICILOR GLICEMICI, p. 90
  • Clasificare alfabetică, p. 91
  • Clasificare în funcţie de valoarea IG, p. 106


De acelaşi autor / Din aceeaşi categorie
="Depresia="Eu,="Omul="Cancerul="Bãtrâneţea

Copyright © 2009, SOMALI Trans Cart - Toate drepturile rezervate. Contactaţi-ne pentru orice problemã de naturã tehnicã.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
INFO CONSUMATOR 0800.080.999