Pavel Corutz - ŞCOALA SUCCESULUI

Emisiuna este difuzatã în fiecare sâmbã între orele 15:00 - 17:00
şi în reluare diminicã între orele 20:30 - 22:30, în reţelele
Dolce, RCS-RDS, UPC şi online pe site-ul www.6tv.ro.

Cautã pe acest site

în OK
Tehnologii şi amenajări în piscicultură
Autor(i): Nicolae Gh. Tuliu
Anul apariţiei: 2010
Preţ: 35.00 lei
Cartea este în stoc.

"Din datele statistice se observă că producţia medie de peşte la hectar de luciu de apă şi pe total este în creştere.

Problema e că ţara noastră este importatoare de peşte, iar peştele autohton este foarte scump, faţă de cel din Marea Baltică, Mediterana, oceane şi chiar din Marea Indiei. Motivul principal este acela că se plătesc taxe foarte mari pe apa în care vieţuiesc peştii, când de fapt ar trebui să fie gratuită; se plăteşte taxă pe valoarea adăugată, care ar putea fi zero sau 5% (din valoarea adăugată), iar preţul motorinei nu este la nivelul ţărilor din Uniunea Europeană. De asemenea, energia termică este scumpă, iar dobânzile pe care le plătesc fermierii nu ar trebui să fie mai mari de 5% etc..

Pentru obţinerea de peşte proaspăt la un preţ foarte mic, se poate lua legătura cu Staţiunea Piscicolă "Nucet", din judeţul Dâmboviţa, care creşte în policultură crap cu Polyodon spathula, nisetrul cu spatula sau peştele-lopată, un sturion filtrator, care nu se furajează, are sporul mediu anual ca şi ceilaiţi sturioni şi după vârsta de şapte ani produce icre tip caviar." - Autorul


De acelaşi autor / Din aceeaşi categorie
="Acvacultura="Creşterea="Albinăritul="Cresterea="Animale

Copyright © 2009, SOMALI Trans Cart - Toate drepturile rezervate. Contactaţi-ne pentru orice problemã de naturã tehnicã.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
INFO CONSUMATOR 0800.080.999