Pavel Corutz - ŞCOALA SUCCESULUI

Emisiuna este difuzatã în fiecare sâmbã între orele 15:00 - 17:00
şi în reluare diminicã între orele 20:30 - 22:30, în reţelele
Dolce, RCS-RDS, UPC şi online pe site-ul www.6tv.ro.

Cautã pe acest site

în OK
Enciclopedia plantelor medicinale folosite în terapia veterinară
Autor(i): Mihaela Temelie
Anul apariţiei: 2009
Preţ: 50.00 lei
Cartea este în stoc.

Animalele, indiferent de modul lor de hrănire, consumă diferite plante sau organe ale acestora în scopul diminuării şi, chiar, tratării stărilor lor de boală.
Inteligenţa la nivelul animalelor este definită prin capacitatea acestora de a-şi adapta comportamentul la situaţia existentă.
Se disting două modalităţi de conduite adaptative:
▪ instinctivă (automată) exprimată prin programe ce includ experienţa speciei, transmise genetic,
▪ deliberată în care intervine intenţionalitatea.
Un act deliberat cu eficienţă adaptativă presupune o experienţă însuşită prin învăţare şi memorare, o anticipare şi o elaborare adecvată. În instincte apare doar o experienţă trecută şi memorată în genele codului genetic. Transmiterea lor la descendenţi constituie prin sine însăşi o anticipare a condiţiilor de mediu şi a experienţelor la care va fi supus purtătorul lor. Când experienţele individuale şi condiţiile de mediu nu corespund cu acelea memorate de specie în aceste instincte, individul este obligat să recurgă la acte deliberate sau să piară prin lipsa capacităţii de adaptare.
În realitate există o îmbinare a celor două posibilităţi de acţiune, o libertate a voinţei ale cărei limite se extind concomitent cu dezvoltarea filogenetică a sistemului nervos. Într-o lume în continuă schimbare şi evoluţie, nici un instinct nu poate fi suficient pentru a anticipa toate condiţiile în care va trăi purtătorul său. De aceea, acesta trebuie să fie dotat şi cu posibilităţi de acţiune întreprinse ad-hoc. Când toate acestea sunt depăşite individul dispare.
Instinctele sunt garanţii pe care specia şi le ia pentru ca perpetuarea sa să nu se întrerupă. De aceea, le întâlnim în lumea vie, şi acesta este motivul pentru care manifestarea lor se petrece sub imperiul unei tensiuni la care animalul nu se poate opune fără să-şi atragă suferinţa, iar satisfacerea lor este răsplătită prin plăcere.
În esenţa lor, conduitele instinctive constituie acte inteligente având finalităţi adaptative. Ele sunt o expresie a inteligenţei materiei vii.


De acelaşi autor / Din aceeaşi categorie
="Enciclopedia="Hartă="Hartă="Mic="Mic

Copyright © 2009, SOMALI Trans Cart - Toate drepturile rezervate. Contactaţi-ne pentru orice problemã de naturã tehnicã.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
INFO CONSUMATOR 0800.080.999