Pavel Corutz - ŞCOALA SUCCESULUI

Emisiuna este difuzatã în fiecare sâmbã între orele 15:00 - 17:00
şi în reluare diminicã între orele 20:30 - 22:30, în reţelele
Dolce, RCS-RDS, UPC şi online pe site-ul www.6tv.ro.

Cautã pe acest site

în OK
Schimbarea sistemului de crezuri prin programare neurolingvistică
Autor(i): Robert Dilts
Anul apariţiei: 2008
Preţ: 28.00 lei
Cartea este în stoc.
"Programarea Neurolingvistică (NLP) ne propune un model eficient şi fascinant al minţii şi al acelui ansamblu de instrumente comportamentale care ne permite să deblocăm unele dintre mecanismele ascunse ale crezurilor şi ale sistemelor noastre de crezuri. Prin procesele aferente programării neurolingvistice, crezurile împreună cu componenta lor fizică şi neurolingvistică pot fi explorate şi influenţate într-un mod pragmatic şi inteligibil. 

Această carte este rezultatul cercetărilor întreprinse de Robert Dilts asupra proceselor care influenţează crezurile. Pentru aceasta el a folosit instrumentele puse la dispoziţie de NLP. 

Cartea a fost alcătuită în principal pornind de la un manuscris realizat la un seminar desprte schimbarea crezurilor. 

Crezurile noastre sunt o forţă foarte puternică ce ne influenţează comportamentul. Chiar şi înţelepciunea populară spune că, dacă vom crede cu adevărat că putem face un anumit lucru, vom reuşi să-l realizăm. În schimb, dacă vom crede că este imposibil să realizăm ceva anume, niciun efort nu va reuşi să ne convingă de contrariu. Crezuri de genul "Este prea târziu acum", "Oricum, nu mai pot să fac nimic", "Sunt o victimă... mi-a venit rândul" pot foarte adesea să ne limiteze ca fiinţe umane, împiedicându-ne să profităm la maximum de propriile resurse naturale şi de abilităţile noastre inconştiente. Crezurile referitoare la noi înşine şi la ceea ce este posibil în lumea din jurul nostru au un mare impact asupra eficienţei noastre zilnice. Cu toţii avem crezuri care ne servesc drept resurse, precum şi crezuri care ne limitează. 

Majoritatea oamenilor recunosc, de exemplu, că sistemul lor de crezuri poate - atât în mod direct, cât şi indirect - să le afecteze sănătatea. Adesea, problema se referă la o simplă identificare a crezurilor negative care conduc la probleme de sănătate, cum ar fi abuzul de substanţe chimice, oboseala permanentă, scăderea forţei sistemului imunitar natural şi stresul. Totuşi, cum ne putem schimba propriile crezuri negative în crezuri care să contribuie la îmbunătăţirea stării noastre de sănătate? 

Aproape orice medic recunoaşte că atitudinea pacientului este un factor major care contribuie la succesul procesului de recuperare. Totuşi, există foarte puţine metode care, explicite fiind sau demne de încredere, să ajute o persoană să treacă peste reacţia de frică ori de apatie, adoptând o "atitudine pozitivă" congruentă. 

Istoria cercetărilor în domeniul medicinii a dovedit faptul că efectul placebo este la fel de eficient ca multe medicamente. Totuşi, cauza exactă a acestei eficiente a rămas un mister. Mulţi cercetători speculează chiar că un "efect placebo inversat" ar putea fi cauza multor boli. Este oare posibil să accesăm acea putere în mod direct şi să o canalizăm pentru a asigura un proces de recuperare plin de succes? 

Chiar şi crezurile altor persoane referitor la noi ne pot afecta. Acest fapt a fost demonstrat printr-un studiu inovator în cadrul căruia un grup de copii, etichetaţi în urma unor teste diverse, ca având o inteligenţă medie, a fost împărţit aleatoriu în două grupuri egale. Unul dintre grupuri i-a fost încredinţat unui profesor căruia i s-a spus că aceşti copii au anumite talente native, în timp ce al doilea grup i-a fost încredinţat unui profesor căruia i s-a spus că elevii săi au dificultăţi de învăţare. Un an mâi târziu, celor două grupuri li s-au aplicat din nou testele de inteligenţă. În mod deloc surprinzător, majoritatea celor care fuseseră arbitrar identificaţi ca fiind "talentaţi" au avut un punctaj mai mare decât înainte, în timp ce majoritatea celor etichetaţi ca fiind "mai lenţi" au avut un punctaj mai mic. Rezultatele obţinute au reflectat faptul că părerile profesorilor referitoare la capacităţile intelectuale ale elevilor lor le-a afectat acestora din urmă abilitatea de a învăţa. 

Crezurile noastre pot să modeleze, să influenţeze sau chiar să determine gradul nostru de inteligenţă, starea sănătăţii, modul de a interacţiona în relaţiile cu ceilalţi, creativitatea, chiar şi gradul de fericire şi de succes personal. Şi, dacă, într-adevăr, crezurile sunt o forţă atât de puternică în vieţile noastre, cum putem oare să le controlăm şi să nu ne mai lăsăm controlaţi de ele? Multe dintre crezurile pe care le avem ne-au fost inoculate din copilărie de către părinţi, profesori, prin intermediul mediului şi al mijloacelor de comunicare în masă, înainte ca noi să devenim conştienţi de impactul pe care îl au asupra noastră sau înainte de a reuşi să facem noi înşine o alegere. Este, oare, posibil să restructurăm, să dezînvăţăm sau chiar să schimbăm anumite crezuri mai vechi, limitatoare şi să ne inoculăm crezuri noi care să ne ajute să ne extindem potenţialul dincolo de ceea ce ne putem imagina acum? Dacă este posibil, cum putem face aceasta?" - Autorul

De acelaşi autor / Din aceeaşi categorie
="Bazele="Secretele="Arta="Arta="Politica

Copyright © 2009, SOMALI Trans Cart - Toate drepturile rezervate. Contactaţi-ne pentru orice problemã de naturã tehnicã.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
INFO CONSUMATOR 0800.080.999