Pavel Corutz - ŞCOALA SUCCESULUI

Emisiuna este difuzatã în fiecare sâmbã între orele 15:00 - 17:00
şi în reluare diminicã între orele 20:30 - 22:30, în reţelele
Dolce, RCS-RDS, UPC şi online pe site-ul www.6tv.ro.

Cautã pe acest site

în OK
Îndreptar ortografic, ortoepic şi morfologic
Autor(i): Cristiana Aranghelovici
Anul apariţiei: 2007
Preţ: 20.00 lei
Cartea este în stoc.

Apariţia în 2005 a celei de-a doua ediţii a Dicţionarului ortografic, ortoepic şi morfologic al limbii române a readus în atenţia specialiştilor şi a publicului larg problema ortografiei. Ortografia limbii române este considerată pe de o parte simplă şi sistematică, adică uşor de învăţat şi de aplicat, iar pe de altă parte dificilă, dacă avem în vedere cel puţin unul dintre principiile ortografiei, cel morfologic. La această situaţie se adaugă astăzi modificările din ediţia a II-a a Dicţionarului..., care nu sunt nici schimbări majore de sistem - pentru a vorbi de o reformă ortografică dar nici simple adăugări de forme - considerate până acum incorecte. Unele dintre modificări au fost în circulaţie şi s-au impus prin uz de multă vreme, iar vorbitorul nici nu mai cunoaşte forma care era corectă până la apariţia noilor norme.
Nu a fost în intenţia noastră să explicăm sau să analizăm schimbările din noua ediţie normativă. îndreptarul îşi propune să evidenţieze toate modificările punctuale operate în DOOM , cu menţionarea sumară, din raţiuni de spaţiu, la sfârşitul articolului, a situaţiei anterioare. Am optat pentru această formulă sperând că prin comparaţie şi diferenţiere elevii vor reţine mult mai uşor noile reguli de scriere şi pronunţare, iar profesorii de limba română se vor convinge că modificările sunt, în cele mai multe cazuri, bine-venite.


De acelaşi autor / Din aceeaşi categorie
="Psihologia="Didactica="Didactica="Enciclopedie="Mineralogie

Copyright © 2009, SOMALI Trans Cart - Toate drepturile rezervate. Contactaţi-ne pentru orice problemã de naturã tehnicã.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
INFO CONSUMATOR 0800.080.999