Pavel Corutz - ŞCOALA SUCCESULUI

Emisiuna este difuzatã în fiecare sâmbã între orele 15:00 - 17:00
şi în reluare diminicã între orele 20:30 - 22:30, în reţelele
Dolce, RCS-RDS, UPC şi online pe site-ul www.6tv.ro.

Cautã pe acest site

în OK
Însemnările secrete ale lui Descartes
Autor(i): Amir D. Aczel
Anul apariţiei: 2008
Preţ: 20.00 lei
Cartea este în stoc.

Volumul Însemnările secrete ale lui Descartes, scris de matematicianul american Amir D. Aczel, este un thriller filosofico-istoric, care ţine de ancheta poliţistă, de biografie şi de istorie.
Firul narativ îl reprezintă un carneţel de şaisprezece pagini, plin cu semne cabalistice, descifrate de Leibnitz după moartea lui Descartes.
Lucrarea evocă viaţa lui Descartes, descrie strategiile la care savanţii epocii recurgeau pentru a scăpa de atacul autorităţilor clericale şi relevă împortanţa lui Descartes – un matematician de geniu şi un filosof care a revoluţionat sistemele de gândire. Ne arată, de asemenea, cât era de legat filosoful de spiritul Renaşterii şi de ideea că ştiinţa este un cod care poate descifra adevărul lumii.
Dar ce conţine acest carnet “secret” (codat), găsit printre hârtiile lui Descartes? Printre altele, o formulă care nu i-a fost niciodată atribuită şi pe care a descoperit-o în secolul următor matematicianul elveţian Leonhard Euler. Este vorba de formula lui Euler, care guvernează structura tuturor corpurilor geometrice tridimensionale – o importantă descoperire pe care Descartes a ţinut-o secretă, de teama Inchiziţiei.


De acelaşi autor / Din aceeaşi categorie
="Leonardo="Caligula"="Fantasticele="Ioan="TESLA

Copyright © 2009, SOMALI Trans Cart - Toate drepturile rezervate. Contactaţi-ne pentru orice problemã de naturã tehnicã.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
INFO CONSUMATOR 0800.080.999